Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuruluşunun 90.Yıl Dönümünde İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran'dan Konferans

03.03.2014

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 90. yıl dönümü vesilesiyle Kartal Müftülüğünce düzenlenen programa katıldı.

Kartal Müftülüğü İmam-Hatiplerinden Mehmet Pervane’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Kartal Müftüsü Ümit Çimen’in açılış konuşması ile başlayan program, Kartal Müftülüğüne bağlı olarak görev yapan personelin yoğun katılımlarıyla Kartal Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşti.

Kartal Müftüsü Ümit Çimen, Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş yıl dönümü vesilesiyle programa katılan İstanbul Müftüsüne teşekkür ederek açılış konuşmasına başladı.

Müftü Çimen, sosyal hayatın vazgeçilmez bir unsuru olan dine dair işlerin yürütülmesi için kurumsal bir hüviyete ihtiyaç olduğunu, bu kurumsal hüviyetin her ülkenin kendi gelenek ve kültüründen gelen özelliklere göre şekillenmekte olduğunu, Osmanlı’da bu kurumun Şeyhülislamlık makamı olduğunu ve Cumhuriyet’ten sonra bu hizmetlerin 03 Mart 1924’te kurulan Diyanet İşleri Başkanlığına devredildiğini ifade etti.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran konuşmacı olarak katıldığı programda, Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 90. yıl dönümü vesilesiyle gerçekleşen programdan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Müftü Yaran, Diyanet İşleri Başkanlığının kısaca tarihine değindikten sonra katılımcılara şöyle hitap etti:

“ Hepimiz bu teşkilatın mensubuyuz, kişisel farklı düşüncelerimiz, fikirlerimiz olabilir ama önemli olan şahsi fikirlerimizin, kurumsal fikirlerimizin önünde olmaması gerekir. Şahsi düşüncelerinden dolayı da kimseyi dışlamamalıyız.  Bu topraklarda yaşayan herkesi kucaklamamız gerekir. Kimseyi dışlamadan düşman olmadan bu hizmetleri yürütmeliyiz.”

Müftü Yaran konuşmasının devamında, her bir görevlinin görev alanındaki en ücra yerlerden başlamak üzere cezaevlerine, huzurevlerine varıncaya kadar bu hizmetlerin özenle yürütülmesinin toplumun huzuru, mutluluğu ve refahı için son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Din hizmetlerinin birlik ve beraberlik içinde yürütülmesinin de önemli olduğunu belirten Müftü Yaran, bu hizmetlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesinin de içimizdeki yanlışların ve yanlışlıkların ayıklanması ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Başarılı hizmetlerde bulunan personele takdim edilen hediyelerin ardından program sona erdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ