İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’dan Çekmeköy Müftülüğü’ne Ziyaret

14.02.2014

Her hafta Cuma günü bir ilçeyi ziyaret eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran,  bu hafta Çekmeköy ilçesinde bir dizi gezi, ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Çekmeköy İlçe Müftüsü Harun Cimitoğlu’nu makamında ziyaret eden Müftü Yaran, ardından Çekmeköy Şahinbey Camii Kız Kur’an Kursu, Yeşilkayalar Kız Kur’an Kursu ve Emir Sultan Kız Kur’an Kurslarını ziyaret etti. Burada görevliler ve öğrencilerle sohbet eden Müftü Yaran, öğrencileri Kur’an öğrenimine verdikleri önemden ve vakitlerini Kur’an ilmi ile değerli kıldıklarından dolayı tebrik etti. Ayrıca eğitim-öğretim alanında yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çekmeköy İlçesi Taşdelen Merkez Camii’nde cuma vaazı ile vatandaşlara İslam’da aile ve önemi hakkında hitap eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, camileri bu şekilde dolduran ve şenlendiren cemaate teşekkür etti. İlçe Müftüsü Harun Cimitoğlu, hutbe irad ederek ardından cuma namazını kıldırdı.

Cuma namazı sonrası, Çekmeköy Alemdağ Erkek Kur’an Kursunu ziyaret eden Müftü Yaran, kurstaki öğrencilere hitaben; Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifini dile getirerek :“Allah’a ibadet içinde yetişen gencin hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde kendi gölgesinde gölgelendireceğini” ifade ederek, Kur’an yolunda harcanan emeklerin Allah katında çok değerli olduğuna dikkat çekti. Başarılı çalışmalarından ve Kur’an eğitim-öğretimine gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı görevlileri tebrik eden Müftü Yaran, öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından kurstan ayrıldı.

Müftü Yaran, daha sonra Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız’a nezaket ziyaretinde bulundu. Kaymakam Kansız, Müftü Yaran’ın yapmış olduğu bu anlamlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çekmeköy İlçesinde ziyaretlerine Alemdağ İmam-Hatip Lisesi ile devam eden Müftü Yaran, İmam-Hatip Lisesi Müdürü Nazmi Yıldırım’ı da makamında ziyaret etti. Burada da öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Yaran yoğun ziyaret programının ardından ilçeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ