İstanbul İl Müftülüğü, Ocak Ayı İlçe Müftüler Toplantısı Pendik’te Yapıldı

09.01.2014

Aylık ilçe müftüleri toplantısı İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran başkanlığında, Pendik İlçesinde 09.01.2014 tarihinde yapıldı.

Toplantıya, İstanbul Müftü Yardımcıları Bekir Derin, Muteber Gülsefa Uygur, Şahin Yıldırım, Mehmet Yaman, Vahap  Kapıcıoğlu ve İlçe Müftüleri katıldı.

Emekli olan İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Güran ve İstanbul Müftülüğü İl Murakıbı Emin Yiğit’in veda konuşmalarıyla başlayan toplantıda İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir; emekli olanlara hayırlı olsun dileklerini iletti. Görevine devam eden ilçe Müftülerine başarılar dileğinde bulundu. Toplantıya Gündem konularının  istişare edilmesiyle devam edildi.

Toplantıda, ezanın güzel okunması için görevlilere verilecek eğitimler, işitme ve görme engellilere yönelik Kur’an eğitimi konusunda personel tespiti, camilerde kadınlara ait mekânların güzelleştirilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan  AEP ile ilgili seminer çalışmaları hakkında görüşüldü.

Toplantıda yaklaşan Kutlu Doğum Haftasında yapılacak programlar hakkında görüşüldü.  Umre dönemi ve hac kayıtları ile alakalı işlemler İl ve İlçe Müftülükleri tarafından yürütülen din hizmetlerine de yer verilen toplantı  akşam saatlerinde sona erdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ