Tacikistan Heyetinin İstanbul Müftülüğüne Ziyareti

Tarih : 02.12.2013

İstanbul Müftü yardımcıları Sabri Demir,  Şahin Yıldırım ve Abdurrahman Binbir Tacikistan Cumhuriyeti Din Komite Başkan Vekili Mevlan Muhtaroviç ile Tacikistan Müftüsü Said Mükerrem ABDULKADİRZADE ve beraberindeki 6 kişilik heyeti kabul ettiler.

İstanbul Müftü yardımcıları heyeti kabul etmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İstanbul Müftülüğü olarak verilen dini hizmetlerden bahsettiler. Heyetten gelen sorular üzerine İl Müftülüğümüzde din hizmetlerinin işleyişi, hac ve umre işlerinin nasıl yürütüldüğü, Cami ve Kur’an Kurslarının durumu konumu ve işleyişleri konusu hakkında çeşitli bilgiler verdiler.

Ayrıca ülkemizde dini konularda yazılan kitap ve mecmuaların basım hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Heyet başkanının müftü yardımcılarına sorularından aldıkları net cevapların zihinlerini aydınlattığını ve memnun olduklarını dile getirdiler.

Aldıkları bilgileri ülkelerinde değerlendirecekleri dileğiyle görüşme tamamlandı.