Tesa Heyetinden İstanbul Müftülüğü’ne Ziyaret…

Tarih : 19.11.2013

İstanbul Müftüsü Prof.Dr.Rahmi Yaran, Arjantin’den gelen Tesa (Türkiye,İsrail ve Filistin uzmanlar programı) genel müdürü Susana P.Pesis ve beraberindeki heyeti kabul etti.

İstanbul Müftüsü Yaran, Arjantin’den ilk defa heyet kabul ettiklerini ve bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Müftü Yaran,   İstanbul Müftülüğü olarak  verilen   dini hizmetlerden  bahsetti. Heyetten gelen sorular üzerine farklı  dinlerle barış içinde nasıl yaşandığına da değinen Müftü Yaran ;

’’ Eğer farklı dinlerden isimler bir araya gelip, birbirlerini değiştirmek için uğraşmadan beraber çay içebiliyorlarsa dinlerarası barış işte budur. Ve biz bunu İstanbul’da farklı din liderleriyle bir araya geldiğimiz toplantılarda  hep yapıyoruz.’’

Heyet Türkiye’de ki farklı inançların bir arada barış içinde yaşamalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Türkiye,İsrail ve Filistin uzmanlar programı farklı fikirler ve karar vericileri çeşitli toplantılar ve görüşmeler aracılığıyla Orta Doğu ülkeleri ve bölgedeki sosyal  yaşamın önemli kişileriyle bir araya getirmeyi planlayan TESA herhangi bir siyasi parti ya da örgütten bağımsız olarak çalışmaktadır.

İstanbul Müftüsü Yaran , farklı dinlerden görüşlere önem verdiklerini ve İstanbul  Müftülüğü’nün  yılda 3 kez yayınladığı ‘’Din ve Hayat’’ dergisinde  farklı dinlerden isimlere de yer verildiğinden bahsetti.

TESA Genel Müdürü Susana P.Pesis ,Müftü Yaran’a sorularından aldıkları  net ve barışcıl cevapların zihinlerini aydınlattığını ve memnun olduklarını dile getirdi.

Türkiye’de ki dinlerarası barışçıl yaşamın tüm dünyaya örnek olması dilekleriyle görüşme tamamlandı.