İstanbul İl Müftülüğü, Kasım Ayı İlçe Müftüler Toplantısı Kartal’da Yapıldı

Aylık ilçe müftüleri toplantısı İstanbul Müftüsü Prof.Dr.Rahmi Yaran başkanlığında, Kartal Müftülüğünde 14.11.2013 tarihinde yapıldı.

Toplantıya, İstanbul Müftü Yardımcıları Bekir Derin, Muteber Gülsefa Uygur, Şahin Yıldırım, Mehmet Yaman, Vahap  Kapıcıoğlu ,Sabri Demir ve İlçe Müftüleri katıldı.

Emekli Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali Bardakoğlu’nun konuşmasıyla başlayan toplantı, gündem konularının  istişare edilmesiyle devam etti.

Toplantıda, ezanın güzel okunması için görevlilere verilecek eğitimler, işitme ve görme engellilere yönelik Kur’an eğitimi konusunda personal tespiti, camilerde kadınlara ait mekanların güzelleştirilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan  AEP ile ilgili seminer çalışmaları hakkında görüşüldü.

29 Kasım-01 Aralık 2013 tarihleri arasında yapılacak olan Dini Yayınlar Konferansı hazırlıkları da gündeme geldi. 2013-2014 eğitim yılına başlayan tashih-i huruf kurslarına da değinilen toplantı akşam saatlerinde sona erdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ