Danimarkalı Aktivistlerden İstanbul Müftülüğüne Ziyaret…

Tarih : 13.11.2013

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Danimarka’dan gelen eğitimci ve aktivistleri makamında kabul etti. Görüşmede Danimarkalı heyet İstanbul Müftülüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten İstanbul Müftüsü Yaran, kendisinin de yıllar önce Danimarka’da bir ramazan geçirdiğinden bahsetti.

Misafirlerden gelen farklı dinler hakkında ki sorular doğrultusunda İstanbul Müftüsü Yaran, şöyle konuştu;

‘’İstanbul’da bizim diğer din mensupları ile güzel ilişkilerimiz var. Biz Müslümanlar olarak İncil, Tevrat ve Kur’an-ı Kerim’in aynı kaynaktan geldiğine inanırız. Diğer dinlerle ortak noktalarımız var.’’

İslam dinin kuşatıcı barış anlayışından da bahseden İstanbul Müftüsü Yaran, daha sonra İstanbul Müftülüğünün eğitim konusunda ki çalışmalarına değindi. Aile-İrşad Bürolarının anne, baba ve çocuk eğitimine verdiği öneme binaen yapılan seminer, sempozyum ve eğitim programlarını veriler eşliğinde anlattı.

Danimarkalı heyet ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Müftü Yaran’ın kendilerine sunduğu İngilizce mealli Kur’an-ı Kerimi büyük bir heyecanla kabul ettiler. Hediyeleşmenin ardından çekilen toplu fotoğraflarla ziyaret sona erdi.