‘’Hep Beraber Daha İyi Bir Din Hizmetini İstanbul’a Sunarsak Aynı Zamanda Dünyaya Sunmuş Oluruz…’’

İstanbul Müftülüğü’nün düzenlediği 2013-2014 tarihli tashih-i huruf kursu eğitim-öğretim dönemi açılışı yapıldı.

Her yıl eğitim veren tashih-i huruf kursu; 153 kursiyeri ve 38 hocası ile bu yıl da 7 kursta eğitime başladı. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında farklı müftülüklere bağlı olarak farklı 7 kursta kursiyerler, alanında uzman hocalardan eğitim alma fırsatını bulacaklar.

Yeni Camii İmam-Hatibi Ferruh Muştuer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programı Eğitim Hizmetlerinden Sorumlu İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Yaman yeni eğitim-öğretim yılında tüm katılımcı hoca ve kursiyerlere başarılar diledi. 2013-2014 tashih-i huruf kursunda eğitim verecek olan hocalardan Laleli Camii İmam Hatibi Dr. Behlül Düzenli ve Bahçelievler Kocasinan Siteler Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Elif Koçal söz aldı. Kursiyerler adına da Fethullah Gümüş konuşarak kendilerine sunulan eğitim hizmetinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Kurs çalışmalarını koordine eden İl Müftüsü Mehmet Yaman’a, ders verecek hocaları ve derse katılacak hocaları tebrik eden İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran şöyle konuştu;

‘’Bu memleket Kur’an eğitimi konusunda çok zorluklar yaşadı. Zor dönemlerden bugün öyle bir zamana geldik ki artık devlet zaman ayırarak, bütçe ayırarak Kur’an eğitimine teşvik ediyor.’’

Anadolu’daki bazı müftülerimiz kurs açmak istedikleri halde kurs verecek hocalarının olmadığından duydukları üzüntüyü dile getirirken Elhamdülillah İstanbul’da bizim çok değerli hocalarımız var.

Kur’an-ı Kerim’in yanında meal derslerimiz, ilmihal derslerimiz ve musiki derslerimiz de var. Bu derslerin hepsine önem verilmelidir. Musiki de önemlidir. Ancak Kur’an-ı Musikiye feda etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Ama Kur'an-ı Kerim'i dinleyen kulak onda huzur bulsun.

‘’Hep beraber daha iyi bir din hizmetini İstanbul’a sunarsak aynı zamanda da dünyaya sunmuş oluruz…’’

Bu bilinçle hayırlı hizmetlerde bulunmanızı Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

04/11/2013 tarihinde başlayan tashih-i huruf kursları 29/05/2013 tarihinde tamamlanacak.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ