Cumhuriyet Dönemi İlk İstanbul Müftüsü Mehmet Fehmi Ülgener’i Anma Programı

Tarih : 03.10.2013

İl Müftülüğümüz tarafından Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Fatih Müftülüğü Konferans salonunda, Cumhuriyet Dönemi ilk İstanbul Müftüsü Mehmet Fehmi Ülgener’i anma programı düzenlendi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan vefa ve anma programı, İstanbul Müftü Vekili Bekir DERİN ve Fatih İlçe Müftüsü İrfan ÜSTÜNDAĞ’ın açılış konuşmalarıyla devam etti.

Ardından Şeriyye Sicilleri ve Meşihat Arşivi Şefi Dr. Ayhan IŞIK, Mehmet Fehmi ÜLGENER’in hayatını, düşünce yapısını, Cumhuriyet Dönemi verdiği fetvaları, İstanbul Müftülüğü dönemindeki icraatlarını Meşihat Arşivi belgeleri ışığında ve fotoğraflar eşliğinde görsel sunumla anlattı. Prof. Dr. Ahmet Güner SAYAR ise Mehmet Fehmi ÜLGENER’in oğlu Sabri ÜLGENER’in hayatıyla ilgili bir takım anektodlar aktardı. Din görevlilerini bu şekilde anmanın bir vefa borcu olduğundan bahseden SAYAR, bu tarz programların devam etmesi temennisinde bulundu.

Çok sayıda vatandaşın ve din görevlisinin katılımıyla gerçekleşen program IŞIK ve SAYAR’a çiçek takdimi ve teşekkürle sona erdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ