Çocuk Hafızlardan Kur’an Ziyafeti

Tarih : 16.07.2013

İstanbul’un değişik Kur’an Kurslarında eğitim görerek hafızlık yapan çocuk hafızlar Kadıköy Söğütlü Çeşme Camii’nde çocuklara ve cemaate Kur’an ziyafeti verdi.

Programa katılan İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran günün anlam ve önemine binaen gençliğe ve gençlikte yapılan ibadetlerin önemine vurgu yaptı. Müftü Yaran: “Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: “Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teala, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır: bunlardan biri, Rabbına kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen genç, diğeri Kalbi mescidlere bağlı müslüman, bir diğeri ise Birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan” olduğunu söyledi.

Gençlikte yapılan ibadet ve güzel davranışların Allah katında ayrı bir yeri ve değeri olduğunu ifade eden Müftü Yaran, tövbe kapısının da her zaman açık olduğunu belirtti. İnsanların birbirlerini Allah için sevmeleri gerektiğini, dostlukların Allah için kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Müslüman bir kimsenin hayatının her anını Allah’ın istediği şekilde geçirmesi gerektiğini de dile getirdi. Müftü Yaran, iyi insan olmanın önemine vurgu yaparak programda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ