İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN’dan Cezaevi Ziyareti

İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN Gaziosmanpaşa Metris Cezaevi’ni ziyaret etti.

İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN yaptığı ziyarette hükümlülere, Hz. Yusuf (as) örneğini anlatarak, insanların dünya hayatında iyi ya da kötü her türlü durumla karşılaşabileceğini, haklı ve haksız hükümlü olabileceğini, böyle zamanlarda sabır, metanet ve şükürle davranılması halinde dünya ve ahiret imtihanını kazanılabileceğini söyledi.

Müftü YARAN sözlerine şöyle devam etti: “Bizleri yaratan Yüce Allah, kulunu sahipsiz ve başıboş bırakmamış, yolunu, istikametini belirlesin diye peygamberler ve kitaplar göndermiş, kitaplarında kulların nasıl yaşaması gerektiğini anlatmış, peygamberleri de bu yaşamanın örnekliği kılmıştır. Kur’an’ın götürdüğü yer cennettir. Bu izi takip eden kurtuluşa ermiştir. Bazen bu izden, bu yoldan sapmalar meydana gelir. Ama dönüş kapısı, tövbe kapısı her zaman açıktır. Cenab-ı Allah’ın şirk haricinde affetmeyeceği günah yoktur. Ancak Allah affeder diye de günah işlemek yoktur. Cenab-ı Allah “sakın ha ölmeyin, ancak Müslüman olarak ölün” buyuruyor. Bu yüzden hayat boyu Müslüman olmak ve Müslüman kalmak gerekli. Hayatın her anını Müslüman olarak yaşamak lazım. Mübarek aylar içindeyiz. Bu zamanları iyi değerlendirmeliyiz.”

İstanbul Müftüsü YARAN, hükümlülere, ailelerine ve sevdiklerine sağ salim kavuşmaları dilek ve temennileri ile ziyaret sona erdi.