İstanbul Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları Açılışı Törenle Yapıldı

İstanbul İl Müftülüğü, yaz Kur'an kurslarının açılışını törenle yaptı. 'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlatılan kurslara tüm çocuklar davet edildi.

İstanbul İl Müftülüğü, 'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' ve 'Bu Yaz Camiler Çocuk Açacak' sloganlarıyla yaz Kur'an kursları açılışı etkinliği düzenledi. İstanbul Bahçelievler İlçesi Şirinevler Ulu Cami’nde düzenlenen etkinlik, çocuk mehteran takımı eşliğinde başladı.

Törende konuşan İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN, tüm çocukları Kur'an kurslarına davet etti. Kursların, geleneksel olarak her yaz tatili döneminde düzenlendiğini söyleyen YARAN, yaz Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an Kerim okuma ile birlikte Kur’an’ın anlamını da öğrenme yanında temel dini bilgiler, insani ve ahlaki erdemler ve Peygamber Efendimiz'in (sas) örnek hayatının öğretildiğini söyledi.

Müftü YARAN ayrıca çocuklara seslenerek şöyle dedi: “Çocuklar her zaman camilerde olunuz. Camilerde huzur bulunuz. Camilerde dinininiz öğreniniz. Peygamber Efendimizi (sas) buyuruyor ki: “Sizin en hayırlılarınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerdir” bugün öğreniyorsunuz, yarın inşallah öğreten olacaksınız.”

Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgisinden son derece memnun olduğunu dile getiren Müftü YARAN katılımlarından dolayı öğrencileri, öğreticileri ve velileri tebrik etti. Bu yaz camilerin onlar sayesinde çocuk açtığını sözlerine ekledi.

BAHÇELİEVLER İLÇESİ YAZ KUR'AN KURSU AÇILIŞ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNGÖREN İLÇESİ YAZ KUR'AN KURSU AÇILIŞ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ