Kırım Heyetinden İstanbul Müftülüğüne Ziyaret

Kırım Dini İdaresi Başkanı Emir Ali ABLAYEV ve beraberindeki heyet İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN’ı makamında ziyaret etti.

Müftü YARAN, gönül bağımız olan yerlerden olan Kırım’ın kardeşliğini yakından hissettiğini dile getirdi. Kırım halkının da aynı şekilde bizler için kardeşlik duyguları ve sevgi beslediklerini, Kırım’dan gelen öğrencilerin Türkiye’de olmaktan büyük bir sevinç duyduklarını bildiğini ifade etti.

Misafir heyet İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN’dan müftülük çalışmaları, işlemlerin nasıl yürütüldüğü, din hizmetlerinin nasıl gerçekleştirildiği hakkında bilgi almak istediklerini belirttiler.

İstanbul Müftülüğünün Diyanet İşleri Başkanlığının küçük bir taşra modeli yapılanması olduğunu ifade eden müftü Yaran, İstanbul Müftülüğü olarak din hizmetleri, cami hizmetleri, eğitim hizmetleri, hizmetiçi eğitim ile Kur’an Kursu hizmetleri, hac ve umre hizmetleri, yayın hizmetleri ve dış ilişkiler anlamında yürütülen faaliyetler hakkında konuk heyete bilgiler verdi.