Yaz Kur'an Kursları Başlıyor

Yaz Kur'an kursları, yaş sınırı olmadan 'Kur'an-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmeleri, dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla' Müftülüklerin denetim ve gözetiminde, Okulların tatile girmesi ile yaz aylarında Camiler, Kur'an Kursları ve Müftülükçe belirlenen ve Valilik ve Kaymakamlık tarafından uygun görülen diğer mekânlarda açılan 9 haftalık kurslardır. Bu kurslara kayıtlar “Gel bu yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz” ve “Camiler Çocuk Açacak” davetiyle 17 Haziran’da başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, uzun yıllardan beri devam eden Yaz Kur'an Kurslarında 2005 yılından itibaren Belirlenen eğitim ilke ve hedefleri doğrultusunda yeni bir eğitim anlayışı benimsemiştir.

Bu bağlamda;

Yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrencilerin eğitim ihtiyaçları, eğitimin süresi, öğrenci velilerinin tatil programları, eğitimin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi vb. etkenler dikkate alınarak Yaz Kur'an Kurslarında 'kurlu sistem'e geçilmiştir.

Kur sisteminin uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla Yaz Kur'an Kurslarında 'dönem esası' benimsenmiş ve kurslar üçer haftalık üç dönem halinde düzenlenmeye başlanmıştır.

2013 yılı Yaz Kur’an Kursu öğretim program takvimi aşağıdaki gibidir.

17 Haziran 2013

Kayıt

24 Haziran 2013 tarihinde başlar ve 12 Temmuz 2013 tarihinde sona erer.

1. Dönem

45 saat

15 Temmuz 2013 tarihinde başlar ve 02 Ağustos 2013 tarihinde sona erer.

2. Dönem

05 Ağustos 2013 tarihinde başlar ve

23 Ağustos 2013 tarihinde sona erer.

3. Dönem

T O P L A M

135 saat

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından eğitime tabi tutulan 2 koordinatör, 18 Rehber Öğretici toplam 20 kişi tarafından İstanbul’umuzda bu kurslarında görev alacak personelin tamamına, Yaz Kur’an Kursları hakkında 39 İlçemizde Seminerler verilmiştir.

24 Haziran 2013 tarihinde İlçelerimizde açılış programları tertip edilmiş olup İl Müftümüz Doç Dr. Rahmi YARAN saat 11:00’de Bahçelievler İlçesi Şirinievler Ulu Camii’nde yapılacak olan programa katılacaktır. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Saat:14.30’da Uzaktan Eğitim Yoluyla tüm personele bir seminer yapacaktır.

Bu kurslarımıza katılan öğrencilerimize Elifba ve Dinimi Öğreniyorum kitapları ücretsiz olarak verilmektedir.

07-18 yaş arası gençlerimize sporu sevdirmek, boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmak için Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında bir protokol yapılmıştır. Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerimiz Öğreticilerinin nezaretinde bu etkinliklerden yararlanabileceklerdir.

Halen kurslarımıza kayıtlar devam etmektedir. 2012 yılı Yaz Kur’an Kurslarında İstanbul’umuzda Camiler, Kur’an Kursları ve diğer mekânlarda olmak üzere toplam 4097 yerde, 243.581 öğrenciye 6666 öğretmenle hizmet verilmiştir. Bu yıl sayının daha da artacağını ümit ediyoruz.