İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN’dan İstanbul İlim ve Kültür Vakfına Ziyaret

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Washington Theological Consortium tarafından organize edilen “Engaging in a World of Difference – Study Tour to İstanbul, Turkey” konulu bir çalışma kapsamında, 14 Hristiyan ve 6 kişilik Müslümandan oluşan heyet ile İstanbul İlim ve Kültür Vakfında bir araya gelen İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN, heyete İstanbul Müftülüğünün çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN konuşmasında “Allah tarafından gönderilen tüm peygamberlere imanın İslam Dininin esaslarından olduğunu, Hz. Adem’in ilk insan ve ilk peygamber olduğunu, Hz. Adem (as) den itibaren çok sayıda peygamber geldiğini, ifade ettikten sonra şunları söyledi.

“En son peygamber Hz. Muhammed (sav) dir. Ondan 600 yıl kadar önceki peygamber de Hz. İsa (as) dir. Bugün yaşayan dinlerden Yahudilik ve onun peygamberi Hz. Musa (as) da Kur’an’da geçer. Bu peygamberlerin hepsi nazarımızda hürmete layıktır. Onların peygamberliğine inanmak bizim için bir iman esasıdır. Kur’an, Allah katında peygamberler arasında bir fark bulunmadığını ifade eder. Peygamberlik açısından bir fark yoktur. Bizim inancımıza göre son peygamber Hz. Muhammed’dir. Onun vasıtası ile bize gelen kitap Kur’an-ı Kerim’dir.”

Müftü YARAN ayrıca, heyete Diyanet İşleri Başkanlığı çalışma faaliyetleri ile bu kapsamda İstanbul Müftülüğü olarak yapılan din hizmetleri, eğitim hizmetleri, Kur’an kursu hizmetleri, hac ve umre hizmetleri, yayın hizmetleri, sosyal ve kültürel hizmetler ile dış ilişkiler faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.