Müslüman Filipinliler Ulusal Konseyi Başkanı Sadain’den İstanbul Müftülüğüne Ziyaret

Tarih: 21.05.2013

Müslüman Filipinliler Din İşleri Bakanı Hon. Mehal Sadain, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN’ı makamında ziyaret etti.

İstanbul Müftüsü YARAN, Filipinlerden gelen misafir Bakanı İstanbul’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Müftü YARAN, “Müslümanların kardeş olduğunu, her ne kadar coğrafi olarak uzak olsak da kalplerin ve gönüllerin yakın olduğunu” ifade etti.

Bakan Sadain ise, İstanbul’da olmaktan son derece memnun olduğunu ve kendilerini ağırladıkları için İstanbul Müftüsü YARAN’a teşekkür etti.

Konuk Bakan, Filipinlerdeki Müslümanların tarihi ve günümüzdeki din hizmetlerinin nasıl yürütüldüğü hakkında bilgiler verdi.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetlerinin özellikle hac organizasyonunun örnek teşkil ettiğini ve bu örneği ülkelerinde tecrübe paylaşımı olarak almak istediklerini belirtti.