Engelliler ve Manevi Bakım Paneli ve Engelliler Arası İlahi Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

İstanbul Müftülüğü ile  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettikleri Engelliler Manevi Bakım Paneli ve Engelliler İlahi okuma yarışmasının ödül töreni 06.05.2013 Salı günü  Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Program 2 bölüm halinde gerçekleşti:

1)       “Engelliler ve Manevi Bakım Paneli”:  Sabah 09.00’da   Panel öncesi İBB Ümraniye Engelliler Merkezi Müzik Grubu’nun sunduğu ilahi dinletisi ve Üsküdar Müftülüğü  İmam Hatibi Naci Şengün’ün Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN konuşmasında: “İstanbul Müftüsü Doç.Dr. Rahmi YARAN engelliliğin İslam kültüründe doğal  toplumsal bir durum olarak karşılandığını, bilhassa Allah Resulü (S)'nün uygulamalarında insanların engelli olup olmadıklarına göre değil hangi vazifeyi kimin layıkıyla yapacağının dikkate alınarak dini, askeri bürokratik vs vazifelerde bir çok defa engelli sahabenin görevlendirildiğini vurguladı. Aynı zamanda İslam’ın, engellilerin hayatını zorlaştıran koşulları izale etmeyi sadaka olarak değerlendiren yaklaşımına dikkat çektiği konuşmalarında Diyanet Kurumu olarak bu konudaki eksikliklerin giderilmesinde sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ancak, yapılması gereken daha çok şey olduğunu belirtti.” İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN’ın oturum başkanlığını yaptığı panelde,  M.Ü. İlahiyat Fakültesi’nden  Prof. Dr. Ramazan AYVALLI, “İslam’da Engelli ve Ailelerine Manevi Bakım Uygulamaları”;  İ.Ü.İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Mehmet BAHÇEKAPILI “Dünyada Manevi Bakım Uygulama Örnekleri” ve  İBB Engelliler Müdür yardımcısı Dr. Nurullah YÜCEL “Engelliler Müdürlüğünün Manevi Bakım Uygulama Örnekleri” konulu sunum yaptılar.

Panelin ardından Engelli ve engelli ailelerine, İstanbul Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu’ndan moral motivasyon seminerlerine katılan görevlilere teşekkür belgesi takdim edildi.

2)      “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde  160 engellinin katılımı ile gerçekleşen “Engelliler Arası İlahi Yarışması Ödül Töreni”: 13.30’da  engelli çocukların ilahi dinletisi,  Kuran-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmalarının ardından Engelliler Arası İlahi Okuma Yarışması ödül törenine geçildi. İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa KARA, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnal TEKİN, İBB Engelliler Müdürü Bekir KÖKSAL, Müdür Yardımcısı Nurullah YÜCEL, İstanbul Müftü Yardımcısı Kadriye Avcı ERDEMLİ, Üsküdar Müftüsü M. Vefa ÖZDEMİR, Maltepe Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK, Beykoz Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Arnavutköy Müftüsü M. Lütfü ÖKSÜZ, zihinsel, ortopedik, işitme ve görme engeli kategorilerinde derece yapan katılımcılara ve Engelliler Merkezi’nde görevli müftülük personeline ödüllerini takdim ettiler.

Engelliler  Merkezinde görev yapanlar başta olmak üzere ilçe müftülüklerinden çok sayıda personelimizin, engelli ve engelli ailelerinin de katılmış oldukları ve derece yapan yarışmacıların ilahilerini okudukları törende duygusal anlar yaşandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ