Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Her yıl Kutlu Doğum Haftasında bir temayı öne çıkaran Diyanet İşleri Başkanlığımız, “Hiçbir ideoloji, insan onuru kadar yüce değildir. İnsan onurunu ayaklar altına alan hiçbir söz ve davranış meşruiyetini İslam’dan ve İslam Peygamberinden alamaz.  Din de, devlet de, hukuk da insanın onurunu yüceltmek için vardır. Bir tek insanın onuru bütün insanlığın onuruna eş değer kabul edilmiştir. Bir insan bütün insanlıktır. Bir tek insanın onurunu kırmak bütün insanlığın onurunu kırmakla eş değerdir.” düşüncesinden hareketle bu yılki temayı “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” olarak ilan edilmiştir.

İstanbul Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası boyunca yapacağı etkinlikleri, toplu taşıma araçlarında (otobüs, tramvay, metro vb.)  duraklarda ve araç içerisindeki LCD ekranlarda afiş ve broşürlerle, Vatan-1, Topkapı Emintaş ve Bostancı Köprüsü üst geçitlerinde vinil afişlerle duyuru yaparak, 14 Nisanda yaklaşık yirmi bin kişinin katıldığı Sinan Erdem Spor Salonunda açılışı yapılan etkinlikler, hafta boyunca il ve ilçe Müftülüklerimizce düzenlenen yüzlerce programla 20 Nisana kadar devam edecektir.