Sultan Ahmed Camiinde Dünya Gençliği Kutlu Doğum Haftası İçin Bir Araya Geldi

İstanbul Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Dünya Gençliğini Sultan Ahmed Camiinde halkımızla buluşturdu. 18.04.2013 tarihinde Sultan Ahmed Camiinde dünyanın dört bir tarafından gelerek Müftülüklere bağlı Kur’an Kurslarında Kur’an-ı Kerim öğretimine devam eden yabacı uyruklu öğrenciler, Kur’an Kursu öğreticisi Mustafa AKARSU önderliğinde halkımıza Kur’an-ı Kerim ziyafeti, Ezanlar, Salat-ü Selamlar, kendi dillerinde şiirler, kasideler ve ilahiler okudular. Pakistanlı, Moğolistanlı, Kazakistanlı, Kosovalı, Sırbistanlı, Fildişili, Faslı, Moritanyalı, Kırgızistanlı, Malezyalı, Kenyalı, Çinli öğrencilerin program sonrası cami cemaati ile kaynaştıkları görüldü. Duygu dolu anların yaşandığı program yabancı uyruklu öğrencilere ve İstanbul genelinde İmam Hatip Liselileri arası yapılan yarışmada ikinci olan Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ebubekir İNCESU, üçüncü olan Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet ERKUT’a verilen ödülle devam etti.  İstanbul İl Müftü Yardımcısı Vahap KAPICIOĞLU ve T.D.V. İstanbul Şubesi Temsilcisi Hikmet BERBER’in de katıldığı program, KAPICIOĞLU’nun konuşması ve dua ile bitti. Program sonunda katılımcılara İstanbul Müftülüğünün hazırladığı hadis kartelası ve gül dağıtıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ