Diyanet İşleri Başkanımız Kartal Müftülüğünü Ziyaret Etti

Tarih: 12.01.2013

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ 12.01.2013 Cumartesi günü Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde, İstanbul Anadolu Yakası Cami Dernek Başkanlarıyla yapmış olduğu istişare toplantısından sonra Kartal Müftülüğü Atalar Camiini ziyaret ettiler.

İkindi namazını cemaatle birlikte eda eden başkanımız, namazın ardından cemaate hitap ettiler. Cami cemaatinin yarısından fazlasının çocuklar olduğunu görünce sevinçlerini dile getirdiler ve “Ben bu camiye dostlarımı görmek için geldim. Dostlarımın kim olduğunu biliyor musunuz?” diyerek çocukların hepsini yanlarına çağırdılar. Çocuklara; İslam’ın gençlere bakışı, namaz, cami, cemaat, çocuk ve gençlerle ilgili konularda ufuk açıcı, gönül okşayıcı ve rehberlik edici tavsiyelerde bulundular.

Daha sonra camimizin spor kompleksini gezerek tekvando takımı ve takım hocalarıyla sohbet ettiler. Akabinde cami aşevi, yemek salonu, gençler için hazırlanan cami okuma salonu, fakirlere yönelik hayır mağazasını gezdiler ve cami imam-hatibi Yücel KARA’dan hizmetler hakkında bilgi aldılar.

Diyanet İşleri Başkanımız, Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, İstanbul Müftümüz Doç. Dr. Rahmi YARAN, Kartal Müftümüz Ümit ÇİMEN’in refakat ettiği bu cami ziyaretinde “İyi ki bu camiyi gördüm, iyi ki gelmişim” diyerek memnuniyetlerini dile getirerek, başta camii imam-hatibi, dernek yönetimi olmak üzere katkı sağlayan  ve emeği geçen herkese teşekkür ederek camiden ayrıldı ve Kartal İlçe Müftülüğüne geçerek yeni inşa edilen Kartal Müftülük Sitesinin birimlerini gezerek, İlçe Müftüsü Ümit ÇİMEN’den bilgi aldılar.

Müftülük sitesini ve birimlerini beğendiği ifade eden başkanımız, Kartal Müftülüğü Hizmet Binasının yapımı sürecindeki özverili çalışmaları, maddi ve manevi destekleri ile gayretlerinden dolayı Kavaklı Camii Dernek Başkanı Ali SEYMEN’e teşekkür ederek bir Taltif Belgesi verdiler.

Kartal Müftülüğünde beraberindeki heyet ve müftülük personeliyle bir müddet sohbet ettikten ve dinlendikten sonra, emeği geçen herkese teşekkür eden Başkanımız, İl Müftümüz Doç. Dr. Rahmi YARAN ve Kartal İlçe Müftüsü Ümit ÇİMEN tarafından uğurlandılar.