Gençlik Merkezleri, Yurtları, Bakımevleri, Kadın Konukevleri vb. Yerlerde Yapılacak Dini İçerikli Programlar Toplantısı Yapıldı

Ülkemizde aile yapısının ve değerlerinin korunması, gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılmasını sağlamak üzere ailenin güçlendirilmesi, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemler hakkında toplumun duyarlı kılınması, koruyucu önleyici sosyal hizmetlerin etkinliğinin arttırılması aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı ve özürlü bireylerin bilinçlendirilmesi amacıyla, Başkanlığımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı olarak ilimizde bulunan gençlik merkezleri, yetiştirme yurtları, huzurevleri, kadın konukevleri vb. yerlerde din görevlilerinin aktif hizmet götürmesi, moral ve motivasyon dersleri yapmaları ile alakalı iş ve işlemlerin görüşülmesi, planlanması amacıyla, 28/12/2012 Cuma günü saat 10.00’da İlimiz Müftülüğünde İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman BİNBİR’in başkanlığında toplantı yapılmıştır. Toplantıya  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü müdür yardımcıları Ali İhsan ŞAHİN, Yılmaz DEMİR, Arzu GÜR ile birlikte şube müdürleri, kuruluş müdürleri, vaiz, imam-hatip, kur’an kursu öğreticilerinin de  aralarında bulunduğu komisyon üyeleri  katılmıştır. İlimiz Müftü Yardımcısı Abdurrahman BİNBİR, bu yerlerde yapılacak dini içerikli programları çok önemsediğini, oralarda bulunan  çocuklara, gençlere, yaşlılara, kimsesizlere hizmet etmenin mutluluğunu başka  yerlerde elde edilemeyeceğini,  hizmetleri yürütürken buralarda bulunanların durumları göz önüne alınarak çok hassas davranılması gerektiğini ifade etmiştir.