İstanbul Müftülüğü’ nden Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle “Kadına Karşı Şiddet” Paneli

İstanbul Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle "Kadına Karşı Şiddet " konulu bir panel gerçekleştirdi. 06.03.2012 tarihinde Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yapılan panele bine yakın katılımcı izledi.

İstanbul Müftülüğü AİRB ile “Din Ve Hayat Dergisi”nin işbirliğiyle tertip edilmiş olan ve oturum başkanlığını İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN’ın yaptığı panelde, İ. Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr Abdullah Coşkun YORULMAZ, ”kadına yönelik şiddet ve medikolegal sorunlar” konusuyla; Gazeteci Yazar Ayşe BÖHÜRLER “medyada kadına karşı şiddet” konusuyla, M. Ü İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Eski İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa ÇAĞRICI “şiddetin kavramsal çerçevesi ve İslam ahlakı açısından değerlendirilmesi” konusuyla; İ. Ü.İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Behiye ALYANAK ise “kadına karşı şiddetin nesiller arası aktarımı” konusuyla panelist olarak yer aldılar.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftü Yardımcısı Kadriye A. ERDEMLİ selamlama konuşmasında Din Ve Hayat Dergisini ve derginin “şiddet” dosyasıyla çıkan son sayısını tanıttı. İstanbul Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunu ve faaliyetlerini gösteren slayt sunumunun ardından başlayan panele katılım oldukça kalabalıktı. Panel çıkışında -şiddet dosya konulu- İstanbul Müftülüğü Din ve Hayat Dergisinin 15. sayısından bin küsur adet ücretsiz dağıtıldı.