Faaliyetler

08 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Türk Tasavvuf Musikisi Kadınlar Korosu Konser Verdi

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle  “İstanbul Müftülüğü Türk Tasavvuf Musiki Kadınlar Korosu” 03.03.2008 Pazartesi günü 14.30- 17.00 saatleri arasında Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezinde konser icra etti. 51 bayan din görevlisinden oluşan koro, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği öğretim üyesi Ayşenur ÖZPEKEL’in şefliğinde, kadın bestekârların eserlerinden ve sevilen Türk Musiki eserlerinden örnekler seslendirdi.

Konserin açılışında İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa ÇAĞRICI “ Dünya kadınlar gününün tüm dünya kadınlarına hayırlı olmasını ve ezilen, üzülen, kucağında çocuğuyla üzerine bombalar yağdırılan dünya kadınlarının kara talihinde de bir dönüm noktası olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi. ÇAĞRICI ayrıca; sanatın, estetiğin yer almadığı bir dindarlığın hoyrat bir dindarlık olduğunu, eğer dindarlaşmanın zarafet içinde gerçekleşmesi isteniyorsa mutlaka sanata yer verilmesi gerektiğini, bu sebeple konser tertibinde emeği geçen herkese özellikle Müftü Yardımcısı Kadriye AVCI ERDEMLİ’ye ve koro şefi Ayşenur ÖZPEKEL hanımefendiye teşekkürlerini sundu.

Kadriye AVCI ERDEMLİ de kapanış konuşmasında; dünya kadınlarının bazı hakları elde etmek için pek çok mücadeleler vermek zorunda kaldıklarını,  İslam Dini’nin ise Müslüman kadınlara bu hakları en baştan verdiğini ifade etti. Erdemli, konsere katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU’nun eşi Emine BARDAKOĞLU, İstanbul İl Müftüsünün eşi Gül ÇAĞRICI’ya ve ilçe müftülerinin eşleriyle konsere katılan vatandaşlara iştiraklerinden dolayı teşekkür etti.

KONSERİN RESİM GALERİSİ İÇİN LÜTFEN YAZININ ÜZERİNE TIKLAYINIZ