Faaliyetler

İstanbul Müftülüğünden “Engelliler Haftası” Münasebetiyle Dünya Engelliler Vakfına Ziyaret

Engelliler Haftası münasebetiyle İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN beraberinde İl Müftü Yardımcısı Kadriye AVCI ERDEMLİ, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer AYAN ve İstanbul Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu (AİRB) koordinatörü Hatice Vicdan TEKİN ile birlikte Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin ŞENTÜRK ile Başkan Yardımcısı Necdet ÖZTÜRK ve vakıf görevlilerini ziyaret etti.

İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN, yüce dinimizde engelli engelsiz bir anlayışın olmadığını; dinimizde kimin hangi işi yapabileceğine bakıldığını, İslam Peygamberi Hz. Muhammet Mustafa (s.a.s)’in engelli vali ve imam tayin ettiğini; zamanımızdaki engelli anlayışının değişmesi gerektiğini vurguladı.

Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Sanatçı Metin ŞENTÜRK ise, Dünya Engelliler Vakfı (DEV)’ın kuruluş amacını ve çalışmalarını anlatarak; düşünce ve proje ekibi olduklarını, para toplama kuruluşu olmadıklarını, Dünya Engelliler Birliğini sağlamak amacıyla vakıf kurduklarını ifade etti.

Şentürk; amaçlarının tüm engelli kişilerin mevcut olan tüm insan hakları ve temel özgürlüklerden tam ve eşit bir şekilde faydalanmasını desteklemek ve doğumla beraber kazandıkları onura saygı gösterilmesini sağlamak olduklarını belirtti.

Ayrıca, engelliler için erişebilirlik, farkındalık ve kabul edilebilirliğin önemine vurgu yaparak camilerin de engelliler için erişilebilir yapılması talebini ve bu konuda Dünya Engelliler Vakfı olarak, Evrensel Standartlar konusunda proje yardımı yapabileceklerini İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi YARAN’a iletti.

İstanbul’daki camilerin erişilebilirliği için ortak protokol imzalanmasına ve erişebilirlik için Sultanahmet, Fatih ve Eyüp Sultan Camilerinden başlamasına karar alınarak ziyaret son buldu.