Faaliyetler

02.03.2016

Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi Anadolu Yakası Programı Yapıldı

İstanbul Müftülüğü tarafından Başkanlığımızca; 23-25 Kasım 2015 tarihleri arasında “Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi” eğitici eğitimleri alan görevlilerimizce ve İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur tarafından personelimizde farkındalık oluşturmak ve olağanüstü durumlarda sağlanacak hizmetin kalitesini arttırmak amacıyla  Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde 02.03.2016 tarihinde “Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi”ne yönelik Alan Eğitimi Anadolu yakası programı gerçekleştirildi.

Program Kadıköy Tuğlacıbaşı Camii İmam Hatibi Mesut Kurbani’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra söz alan İstanbul Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur, öncelikle il merkezi ve ilçelerden programa katılan Vaiz, Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam ve Müezzin personele teşekkür etti. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün destekleri ile yürüttükleri bu proje ile zor zamanlarda din hizmeti yürüten personelin donanımlı ve acil durumlarda manevi destek becerilerinin gelişmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi ve “Kur’an’ın Musibetlere Cevabı ve İdeal Mümin Portresi” konulu bir sunum yaptı.

Daha sonra söz alan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü İlk Yardım Kurtarma Teknisyenleri Sefer Küçük ve Enes Bulut “Afet Nedir? Hangi Durumlar Afet Kabul Edilir? Afet Öncesi Tedbirler” başlıklarında sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın devamında Küçükçekmece Söğütlüçeşme Fatih Kur’an Kursu öğreticisi aynı zamanda Başakşehir Devlet Hastanesi Manevi Destek Hizmet Biriminde Görevlendirme Nihal Esendir ise “Psikolojik İlk Yardım ve Toplumu Harekete Geçirme” ve “Afetlerde Psiko-Sosyal Desteğin Tanımı ve P-S Müdahalenin Aşamaları” konularında sunum yaptı. Verilen aranın ardından Düzce İl Müftülüğünde Vaiz olarak görev yapan aynı zamanda Kadıköy İlçe Müftülüğü’nde görevlendirme Ülviye Akgün “Eğitim Alan Personel Afetzedelere Yönelik Tebliğ ve İrşat Hizmetleri” ve “Afetzedelere Yönelik Tebliğ ve İrşat Hizmetleri ve Olağanüstü Durumlar Sosyolojisi” ve konularında bir konuşma yaptı. Programın son konuşmasını ise İstanbul Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur yaptı. Uygur, “Kur’an’ın Musibetlere Cevabı ve İdeal Mü’min Portresi” konusunda ufuk açıcı bir konuşma yaptı.

Yapılan konuşma ve sunumların ardından program son buldu.