Faaliyetler

İstanbul Müftülüğünden Aile İrşat Ve Rehberlik Bürosu Çalışanlarına Aep Eğitim Semineri

Tarih : 09.12.2013

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği AEP eğitici eğitiminin (aile eğitimi programı ) ilk ayağı  İstanbul Müftülüğü tarafından Sebahattin Zaim Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

İstanbul Müftüsü Prof.Dr.Rahmi Yaran’ın  yanı sıra  programa  İstanbul İl Müftü Yardımcıları Mehmet Yaman ve Muteber Gülsefa Uygur da katıldılar.Aynı zamanda Anadolu Yakası İlçe Müftüleri de programda hazır bulundular.

Programda konuşan Yaran, görevlilerin  gösterdikleri çaba ve gayretlerin güzelliğine değinerek, görev haricinde yapılan her türlü faaliyetin kendilerine dünyada ve ahirette artı kazanımlar olarak döneceğini belirtti.

İl Müftü Yardımcı V. Muteber Gülsefa Uygur yaptığı açılış konuşmasında, aile irşat ve rehberlik  bürolarında çalışan vaize,imam,müezzin ve kur’an kursu öğreticilerinin  Aep(Aile eğitimi programı) derslerini almalarındaki öneme değinerek yapılacak bir haftalık yoğun eğitime verdikleri önemi dile getirdi.

Bir hafta  sürecek Aep eğitici eğitimi alan görevlilerin, programı başarıyla bitirmeleri neticesinde alacakları sertifika ile halk eğitim merkezlerinde eğitim verebilecekler.

Anadolu Yakası’nda 35 kursiyerin katıldığı eğitimin ardından, Avrupa Yakası’nda da eğitimler devam edecek.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ