Faaliyetler

Camilerde Kadınlara Ait İbadet Mekanları ve Engellilerin Erişilebilirliği Denetimi

03.07.2014

Camilerde kadınlara ait ibadet Mekanlarının güzelleştirilmesi kapsamında kadınların cami hizmetlerinden daha çok, sağlıklı ve yeterli seviyede yararlanmalarını temin etmek ve engelli vatandaşlarımızın camilerimize erişilebilirliğini sağlamak için kadın namaz kılma yerleri, abdest alma yerleri ve engellilerin camilere erişilebilirliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimde Fatih ilçesi camilerinde İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN denetimde bulundu. Denetime İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR ve Fatih İlçe Müftüsü İrfan ÜSTÜDAĞ da katıldı.

İstanbul’da Camilerde kadınlara ait ibadet mekanları ile abdest alma yerlerinin iyileştirilmesi ve engellilerin camiye ulaşımın sağlanması çalışmaları devam ediyor. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran Ramazan öncesinde bu maksatla Fatih ilçesinde denetimde bulundu. İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur, Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ ve Fatih Vaizi Nevriye Sümeyra Budak’ın da katıldığı denetimde Müftülük web sitesinde kadınlara ait mekan ve engelliler için erişebilirliğin sağlandığı belirtilen camilerin durumu gözden geçirildi ve görülen aksaklıkların giderilmesi için ilgililere talimat verildi.