Faaliyetler

Koruyucu Aile Panellerinin İkincisi Üsküdar Bağlarbaşı Kongre Ve Kültür Merkezinde Düzenlendi

28.11.2014

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü işbirliğiyle, İstanbul Müftülüğü ‘nün ev sahipliğinde "Koruyucu Aile Panellerinin" 2. Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Kadıköy Fenerbahçe Camii Müezzin-Kayyımı Numan AKBAŞ’ ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan program İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR’ un açış konuşmasıyla devam etti.

Kagem Müdürü Hicret TOPRAK, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nusret SOYLU’ nun selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez' in eşi Hatice Görmez de yaptığı konuşmada “Yüce rabbimiz bizi bir sürü sorumluluklarla dünyaya göndermiştir. Bu sorumlulukların en başında rabbimize olan sorumluluklarımızdır. Sonra kendi nefsimize kendimize olanlardır. Daha sonra topluma karşı olan ve içinde yaşadığımız çevreye olan sorumluluklarımız diye sıralayabiliriz. Ben burada topluma karşı olan sorumluluklarımızın bir parçası olan yetimlerimizin de bu alanın içinde olası gerektiğini sizlerle birlikte hatırlamak için karşınızdayım. Çünkü yüce Rabbimiz sevgili peygamberimize İslam’ı gönderdiğinde namaz kılın, ibadet edin, zekât verin emrinin hemen yanında sakın yetimi itip kakmayın, sakın öksüzü bırakmayın isteyeni azarlamayın, size sığınanı yanınızdan uzaklaştırmayın diyerek bize bir toplumu toplum yapan temel ilkeleri de beraberinde gönderip bizleri bunlarla vazifelendirmiştir” dedi. İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN’İN Eşi Şeyma ŞAHİN de yaptığı konuşmada, Koruyucu Aile Projesi çocukların maddi manevi ihtiyaçlarının karşılanması ve öz ailesinin şartları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından İstanbul Aydı Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Saim YEPREM’ in yönettiği panelle sona erdi. Panelde Koruyucu Aileliğin Dini Boyutunu Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ anlattı. Koruyucu Aile Olma Sürecini de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Şube Müdürü Ahmet Emin BAYSAL açıkladı. Panel katılımcıların sorularına verilen cevaplarla sona erdi.