Faaliyetler

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü Yarışmalarının Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tarih:31.10.2013

İstanbul Müftülüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan ortak hizmet protokolü kapsamında  gerçekleştirilen “15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü” yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen bir törenle verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Müftülüğü, Ümraniye Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ve Türkiye Beyaz Ay Derneği ile birlikte düzenlediği  “15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü” yarışma etkinliklerinin ödül töreni 30 Ekim’de gerçekleşti. Törene İstanbul Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR’un yanı sıra , Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul engelli Koordinasyon Merkezleri Başkanı Mustafa Bügelek, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Halis Kurulay, İBB Engelliler Müdürü Bekir Köksal, İstanbul Müftülüğü Kur’an Kursu Öğretici ve öğrencileri, Özel eğitim Kurumları Yöneticileri, görme engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay, Ak Parti Eski İstanbul Milletvekili ve Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Sazlı, Süleymaniye Camii Eski Müezzini Mustafa Başkan ve İBB Engelliler Müdürlüğü Şahin Lale’nin örnek hayat hikayelerini anlattıkları bir panel de düzenlendi. Katılımcılara başarılarından dolayı ödül takdim eden İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur: “Kur’an-ı Kerim ve sünnette engellilerin yerinden bahsetti;Görmeyenin gözü,duymayanın kulağı,yürüyemeyenin ayağı olmamız gerekir.Yeter ki gönüller engelli olmasın’’ dedi.Konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘’Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet’’projesine de değindi.  Kur’an-ı Kerim okumada dünya birinciliği  bulunan Mimar Sinan Cami Müezzin Kayyımı Ahmet Sarıkaya’nın Kuran Tilavetinin ardından, “Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü Etkinlikleri” kapsamında bir haftadır süren, Görme Engelli Bay ve Bayanlar Arası Kabartma Kuranı Kerim Okuma Yarışması, Görme Engelli Kız Kuran Kursu Öğrencileri Arasında Bilgi Yarışması, Görme Engelli Baylar arası ilahi okuma yarışması  olmak üzere 10 kategoride düzenlen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ