Faaliyetler

İstanbul Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Kadınlar Korosu’ndan Kutlu Doğum Konseri

bayanlar-korosu-kutlu-dogum-konseri-2011-08İstanbul Müftülüğü, Başbakan Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Sn. Emine ERDOĞAN’ın teşrif ettiği bir kutlu doğum konseri düzenledi. İstanbul Müftülüğü, Kutlu Doğum haftası münasebetiyle 20 Nisan 2011 Çarşamba günü Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda bir konser tertip etti.

Seher DALBASTI şefliğinde verilen konserde, tamamı Kur’an kursu hocaları ve vaizelerden oluşan İstanbul Müftülüğü Kadınlar Korosu tasavvuf musikisi eserlerini seslendirdi.

Musiki eğitimi alan din görevlisi hanımlar, Hz. Peygamber (sas) için yazılmış ilahi, naat, kaside ve mevlid-i şeriften bölümler okuyarak gönülleri fethettiler. Bu yılın Kutlu Doğum gündemine uygun ilahilerin seçildiği konserde “Alemlere rahmet olarak geldin”, “Seyreyleyip yandım mahcemalini”, “Enbiyalar Serveri” gibi 23 eser koro ve solo halinde seslendirildi Güllerin Efendisi için.

İstanbul Müftü Yardımcısı Kadriye AVCI ERDEMLİ’nin "Kutlu Doğum Haftasının Anlamı ve Dinimizde Musikinin Yeri" konulu açış konuşmasının ardından konseri katılımlarıyla teşrif eden T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN kürsüye çıktı. Yoğun katılımın yaşandığı konserde izleyicilere hitap eden ERDOĞAN, konuşmasında Hz. Muhammed’in (sas) merhameti ve kadınlara bakışına değinerek “Bizler, hepimiz alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberin ümmeti olma gururunu üzerimizde taşıyoruz. Gerek Hz. Peygamber gerek O’nun bize ilettiği ilahi mesaj, merhameti hayatın merkezine yerleştirmiş, adeta tüm bir hayatı merhamet üzerine inşa etmiştir” dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Sayın Emine ERDOĞAN, İstanbul Müftülüğü’nün gerçekleştirdiği bu organizasyondan duyduğu mutluluğu dile getirirken, koronun kurulmasında ve konserin tertip  edilmesinde büyük emeği geçen Türkiye’nin ilk kadın müftü yardımcılarından olan Kadriye AVCI ERDEMLİ’yi tebrik etti. Erdoğan, kadın müftü yardımcılarının olmasının Türkiye için büyük ve önemli bir kazanım olduğunu dile getirerek İstanbul gibi demografik ve kültürel olarak metropol şehirlerimizden birinde kadın müftü yardımcısının bulunmasından heyecan duyduklarını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın telgraflarıyla katıldığı konsere eşi Sayın Emine ERDOĞAN’ın yanı sıra kızı Esra ERDOĞAN, İstanbul Valisi’nin eşi Gül MUTLU, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın eşi Özdeyiş TOPBAŞ, İstanbul Emniyet Müdürü’nün eşi Nurten ÇAPKIN, Diyanet İşleri eski Başkanı’nın eşi Emine BARDAKOĞLU, İstanbul Müftüsü’nün eşi Gül ÇAĞRICI ile çeşitli sivil toplum kuruluşundan temsilciler de iştirak ettiler.

RESİM GALERİSİ İÇİN LÜTFEN YAZININ ÜZERİNE TIKLAYINIZ